donderdag 30 oktober 2008

Alleweder A4 V9 - 10.000 + Report

Na meer dan 10.000 km's met de A4 V9 hierbij de bevindingen:

De A4 heeft zich tot nu toe bijzonder degelijk getoond. De problemen die vele Alleweders kenmerkten, structurele zwaktes en problemen met de aandrijflijn, blijken opgelost te zijn. Een gebout chassis van CNC delen waaraan alle aandrijf componenten en de voor- en achterwiel ophanging zijn bevestigd schijnt de oplossing te zijn.

De voorbanden zijn vervangen, de wieldoekjes van de voorwielen eveneens, tussentijds is de kettingrol vervangen onder het zitje. Ten slotte is het bovenste dwarsbuisje van de zitting vervangen na breuk. En dat is eigenlijk alles. Eerlijkheidshalve natuurlijk wel regelmatig onderhoud aan ketting en derailleur.

De Alleweder bevalt nog steeds goed als forens voertuig, eveneens voor het halen van boodschappen en het maken van toertochten. De afmetingen, draaicirckel en het zeiltje maken het een bijzonder practische velomobiel, die in alle weersomstandigheden te gebruiken valt.
Het rijden met forse wind tot storm is geen probleem, omwaaien gebeurt niet door de breedte, hoogstens een zijdelingse duw die met sturen eenvoudig valt te corrigeren.
Met wat aluminium balijnen in het zeiltje plus het flevobike velomobiel dakje is gebleken dat je best droog blijft in een pittige hoosbui. Tenslotte is ook het doorrijden tijdens de winter bijzonder goed te doen gebleken.
Conclusie is op basis van 10.000 km+
- Een degelijke velomobiel
- Betrouwbare en sterke constructie
- Solide wegligging
- Weining onderhoud
- Praktisch in het gebruik

Geen opmerkingen: